Taksi Durakları
Anadan görme Türk mutfağında münteşir olarak kullanılan baharatlar sofralara baharat tren. Baharat, köklü geçmişi ile Türk batmak irfanünün merkezinde görev almaktadır. Baharat yahut ana malzeme olarak yemeklerde, şekerlilarda, turşularda, reçellerde ilkin tamamlanmak üzere katı çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan sadece bir kısmı kendine saf özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çyeksan baharat genel olarak her yemekte uygunluklarına için kullanılmaktadır. Baharatları batmak pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Makul yemeklerde muhik oranlarda kullanabildiğiniz zaman, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi esenlar. Hatta doğanın kaynağından gelen baharatların iyileştirici tesiri başüstüneğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap eden en esenlıklı besinlerin başında gelir. Bütün bu özelliklerin yönı dizi yemeklerinizi az buçuk değişmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli baharat çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, tatlılık, renk yahut kullanma amacı kabil farklı alanlara için farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e andıran baharat çeşidi vardır. Adlandırma her durumda değişikdır. Baharat isimleri, hazırlanışlarındaki ana daşenle elden ilişkili olma eğilimindedir. Kök olarak baharat çeşitleri fiziki özelliklerine için toz, kuru ve taneli tamamlanmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak malum en münteşir baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu iki baharat aynı zamanda şekerlilıkları ile bilinir fakat yemeklere bile eklenebilirler. Türap baharatlar ise çok münteşir oldukları sinein sinelerinde renk değişiklıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi genellikle safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve genellikle batmak pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar mefret ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar taam ve sineeceklerde kullanılır. Özellikle baharat karışımları ile şifalı sineecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir toz baharatlar beyninde üçüncü renk sınıflandırmasına mevla olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları beyninde köri, zerdeçtuzak, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Baharat çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bunların yönı dizi yeryüzünde daha katı çok baharat bulunmaktadır. Gördüğünüz kabil baharatlar, farklı gestaltları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Hatta bazı baharatlar ana sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmalarının esas nedeni hiç şüphesiz bulunmaz olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetişen ve özel işlem gerektiren yoğun ve sert tatlar oldukları sinein çoğunlukla ıvır zıvır miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak gökçe haşhaş yahut zahter kabil baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem berenarı şifalı hem bile özellikle şekerlilarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori haricinde bileğerlendirilebilecek diğer baharatlar ise baharat karışımlarıdır. Bu karışımlar, birden bir araba baharatın iyi oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Umumiyetle ete tatlılık ilhak etmek kabil lakinçlarla kullanılmaktadır. Hatta bu baharat karışımı ile etinizi pişirmeden önce milimi milimine baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çyeksan baharat Türk mutfağında çok giranbaha bir yere sahiptir. Bu yedi baharat, Anadolu sınırları içinde en münteşir kullanılan tatlar beyninde görev almakta ve zımnında Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları haysiyetiyle yiyeceklerde çabucak nüans edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört kesilme artırırlar. Anadolu mutfağında son sıcaklıkölçer uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çyeksan, genellikle bir arada baharat seti olarak satılmaktadır. Özellikle Maşrık ve Güneydoğu Anadolu mutfağında önemli bir yere mevla olan toz yahut pul kabil biber bazlı baharatlar çabucak çabucak bütün yemeklerin ana malzemesidir. Üretimi sinein bezek biberi adı verilen özel bir biber türü gerektiren bu baharat türü, esenlıklı gestaltsıyla da çekmece dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlamlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, uzvi baharat ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi esas baharat beyninde görev meydan hem bile Güneydoğu Anadolu ile özdeşleşen ve biber özü sineaziz bir diğer baharat ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elmastıraşı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu baharat, diğer biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle çabucak nüans edilir. Hatta şiddetlilığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharatın karışımı olan fakat farklı bir gestaltya mevla olan baharat Poy Spice’dir. Poy baharatı, özellikle kahvaltıda genellikle ekmek ve zeytinyağı ile tüketilen esenlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sağlamak sinein Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Anadolu mutfağının bahtı Seven Spices
Yedi baharatın belki bile en malum üyesi olan karabiber, hem parça hem bile toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz ten ürünlerinde elden pişmiş gıdaların üzerine konularak münteşir olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü baharat, sıcak iklimlerde yetişen karabiberlerden gestaltlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabil ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları haysiyetiyle karabiber üretimi sinein mükemmeldir. Hatta yemeğe pişirme sırasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin esas yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı cepheü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle makul miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi baharat beyninde bir farklı baht olan kekik, geniş bir kullanma meydanı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları içinde iyi oranda yetişmesi, kekiğin birfena varyasyonda kullanılmasının ana sebebidir. Sağlık kelime konusu başüstüneğunda, birfena katkısı olan âdem evladı üst sistemi sinein iyidir. Kekik otu kabil bazı çay türleri günün böylece yorgunluğu yok etmek sinein oflaz gelebilir. Bir diğer baharat ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri başüstüneğu sinein Anadolu’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu baharat çabucak çabucak her yemekte kullanılabilir. Baharatın sineindeki esanslara destelı olarak farklı skorlara oflaz gelebilmektedir. Bu açıdan sineerik ve hammaddelere için uzmanlardan destek alarak ürünleri dağıtırken kullanma önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe esas direği olan baharat çeşitleri ve aş damı kullanımları, muhik orantıda ve muhik oranda kullanıldığında her evetştan kullanıcıevet oflaz gelebilir.
Olağandışı ve çandır baharatlar
Sayısız baharat çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın yönı dizi karışım gestaltsına mevla olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini tuzakıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, genellikle birkaç baharatın ve bu baharatlara haremlik eden aromatik otların karışımıdır. Oldukça popüler olan bu karışımlar hem kullanışlı hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği haysiyetiyle adından sık sık kelime ettiren karışım ise Tuzot baharat çeşitleridir. Tuzot baharatını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her zaman yönınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi sıkıca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin ana maddesi kişniştir. Fakat birfena farklı baharat sineerir. Türk köftesine adını veren en esas maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kabil yiyeceklerde münteşir olarak kullanılan bu ürün yardımıyla hem damağınızda tatlılık bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem bile yiyecekleri daha hızlı sindirir ve esenlıklı bir batmak yersiniz. Bir diğer çandır baharat ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ilişikşi tadı yardımıyla özellikle salatalar sinein uygundur. Fakat sumak baharatı genellikle salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Hangi kezşların katıksız özlerinde antioksidan sineerdiğini kaygı ediyorsanız ürün bazennda inceleyebilirsiniz.